Nemanja Pribak (©Starsport)
Nemanja Pribak (©Starsport)

Muke šampiona: Od startera ostao samo Pribak

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.06.22. | 03:13

Rukometaši Vojvodine bez desetorice igrača posle devete uzastopne krune. Lale opet gledaju ka Tunisu, umesto Ahmeda Beduija stigao golman Idris Idrisi. Gregor Ocvirk izvesno naredne sezone neće braniti boje novosadskih crveno-belih

Dominacija Vojvodine u srpskom rukometu mogla bi naredne sezone da bude srušena. Dok se konkurenti pojačavaju, Dinamo iz Pančeva, Crvena zvezda i Metaloplastika, uz standardno dobar Partizan, Lale, ako je suditi po dosadašnjem prelaznom roku, ulaze u novu sezonu znatno oslabljene.

Početkom meseca se Voša konsolidovala, novi predsednik kluba postao je Dušan Bajatović, zamenio je Milana Đukića, koji je postao čelni čovek Skupštine kluba, ali naredne sezone biće manji budžet od prethodnog. Novosađane je napustilo čak 10 igrača posle jubilarne 10. titule, a devete u nizu krajem maja.

Izabrane vesti

Rukometaši Vojvodine više nisu Jovica Nikolić (Veclar, Nemačka), Mladen Šotić (Benidorm, Španija), Svetislav Verkić (Ašdod, Izrael), Nemanja Ratković (Minaur Baja Mare, Rumunija). Klub se zahvalio na saradnji i Aleksi Kljajiću, Slovencu Nejcu Žmavcu, Miljanu Bunjevčeviću i čuvaru mreže iz Tunisa Ahmedu Beduiju, dok je Milan Mirković završio karijeru. Jednogodišnji ugovor je istekao levom beku Gregoru Ocvirku. Slovenac je imao dosta oscilacija tokom sezone. Bio je i često povređen. Kada je bio zdrav, pokazao je klasu, uz Nemanju Pribaka i Jovicu Nikolića je bio udarna igla tima na bekovskim pozicijama. Briljirao je protiv Partizana u prvom meču plej-ofa, kada je čak 11 puta zatresao mrežu crno-belih u Novom Sadu.

Kako saznje Mozzart Sport, pregovori sa Ocvirkom oko produženja ugovora su vođeni, ali bez konkretnog rezultata, pa je izvesno da će levi bek da potraži novu sredinu. Od startera prošle sezone zasad ostaje samo veteran Nemanja Pribak (38), nekadašnji reprezentativac naše zemlje koji ima ugovor sa šampionom još godinu dana.

Na Skupštini kluba početkom meseca objavljeno je da je Voša dovela trojicu igrača, pivotmena, povremenog reprezentativca Srbije, Živana Pešića, desnog beka Milana Savića i desnog krila Marka Vasića. Žurnal piše da je četvrto pojačanje kluba iskusni golman iz Tunisa Idris Idrisi (35), koji je branio boje Esperansa, a zameniće zemljaka Beduija koji nije ostavio veliki trag u dresu najboljeg srpskog tima u prethodnoj deceniji.

Vojvodina je uspela da zadrži trofejnog stručnjaka Borisa Rojevića, tvorca 11 od 12 pehara kluba u poslednje četiri godine. Imaće pomoćnik Tonija Đerona, selektora Srbije, težak zadatak da napravi potpuno novi tim. Prelazni rok je „živa“ stvar, ali zasad deluje da će Voša biti slabija nego prethodnih godina, kada je suvereno vladala našim rukometom, imala maksimalan učinak u prethodne dve godine u plej-ofu Superlige Srbije.

Naredne sezone, domaći šampionat se vraća starom sistemu, zajedničkoj ligi, a onda sledi plej-of gde će igrati najbolja četiri tima. SEHA liga je u magli. Posle rata u Ukrajini i odlaska generalnog sponzora Gazproma, takmičenje je suspendovano i pitanje je da li će nastaviti naredne sezone. Na terenu, Vojvodina i Partizan su izborili novo učešće u regionalnom takmičenju.



tagovi

Rukometna superligaARKUS ligaRK VojvodinaRukometni transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara